Leren bij BI-Academy

Bij BI Academy kiest u niet alleen wat u wilt leren maar kunt u in veel gevallen ook de keuze maken hoe u wilt leren, Wij helpen u graag om de optimale keuze te maken, komt u er zelf niet uit of wilt u aanvullend advies neem dan contact op met remco@biacademy.nl.

WAT WIL IK LEREN?

Globaal gezegd komen alle onderwerpen in het DWBI – vakgebied aan bod. Om het u makkelijk te maken hebben we hierbij de volgende indeling gemaakt:

 • Persoonlijke vaardigheden
 • Organisatie
 • Informatie gebruik
 • Informatie analyse
 • Architectuur
 • Informatie modellering
 • Data modellering
 • Technologie
 • Informatie delivery

Deze selecties kunt u aanvinken in het menu rechts (of op mobiele apparaten hieronder). Als u een overzicht wil van alle opleidingen uit het portfolio van BI Academy kunt u in het menu “Alle trainingen” aanvinken.

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN

Dit is de breedste categorie. Onder dit kopje vindt u alle trainingen die u als professional sterker maken. U kunt hierbij denken aan meer praktische trainingen als het opdoen van presentatievaardigheden en kennisnemen van workshopvormen maar ook aan trainingen die u als persoon verder helpen zoals stembeheersing, houding, etc.

ORGANISATIE

In deze categorie vindt u trainingen die u verder helpen om u binnen uw organisatie BI op te zetten of verder te ontwikkelen.

INFORMATIE GEBRUIK

Binnen deze categorie wordt ingegaan op het gebruik van informatie, waarom is dit belangrijk en waarom is dit noodzakelijk.

INFORMATIE ANALYSE

In deze categorie vindt u trainingen die er op gericht zijn om u te leren de juiste informatiebehoefte helder te krijgen.

ARCHITECTUUR

Onder deze categorie bevinden zich alle trainingen die zich richten op de BI en DWH Architectuur.

INFORMATIE MODELLERING

Trainingen in deze categorie richten zich vooral op het methodisch modelleren van de informatie die in een informatieanalyse naar boven wordt gehaald.

DATA MODELLERING

In deze categorie vindt u alle trainingen op het gebied van datamodellering. U kunt hierbij denken aan Data Vault, dimensioneel, 3NF, Ensemble modelleren.

TECHNOLOGIE

Onder deze categorie kunt u alle trainingen vinden die gebaseerd zijn op één van de producten van de bekende BI leveranciers. BI Academy streeft er naar om hierbij trainingen aan te bieden met de nieuwste versies en ook de nieuw opkomende producten niet uit het oog te verliezen.

INFORMATIE DELIVERY

Trainingen in deze categorie richten zich vooral op het beschikbaar stellen van de informatie naar de gebruikers.

Hoe wil ik leren?

Er zijn verschillende manieren waarop men kan leren. BI-Academy streeft ernaar om een veelvoud aan vormen aan te bieden. Lesstof en leermethode sluiten hierbij prima op elkaar aan. In het selectiemenu kunt u een keuze maken uit de volgende leervormen:

 • Workshop: Interactieve manier van aanbieden, hierbij wordt veel inbreng verwacht van de deelnemers. Vaak in de vorm van door de deelnemers uit te werken casus al dan niet in groepsverband.
 • Kennissessie: Korte, intensieve sessie (max 4 uur) met een kleine groep (max. 10 personen). Vooral bedoeld om kennis te maken met het onderwerp.
 • Training: In één of meerdere dagen opdoen van kennis. Hierbij wordt theorie afgewisseld met workshops en discussies. Volledig gericht op het zo efficiënt mogelijk overbrengen van de lesstof.
 • Opleiding: Samengesteld uit meerdere trainingen, workshops en/of kennissessies met als doel kennis over te dragen die benodigd is voor een specifieke rol in het vakgebied. Kan worden afgerond met een certificering.
 • Certificering: Bestaande uit een examen of proeve van bekwaamheid waarmee een bewijs verkregen wordt dat u het geleerde ook in de praktijk kan toepassen. Indien een certificering een officieel erkende status heeft zal dit zijn vermeld.

In sommige gevallen zult u een training terug zien onder verschillende selecties. In die gevallen wordt de lesstof op verschillende manieren aangeboden, bv een training met meerdere workshops afgesloten met een certificering zult u in alle 3 de selecties terug kunnen vinden.

@BI_Academy

What do you know about #DataVault? Want to know more? Register for our next #CDVDM course to learn about #EDW,… https://t.co/0gLYy7oMgh