Niet lullen maar poetsen workshops

Vanaf januari 2016 komen we met de ‘Niet lullen maar poetsen’ workshops. Diverse workshops die ingaan op de laatste trends op BI gebied. Niet lullen maar poetsen is een reeks workshops waar je, in plaats van achterover te leunen en luistert naar de theorie, zelf mag spelen. Per workshop kunnen zich maximaal 8 personen inschrijven. Dit heeft als voordeel dat je snel zelf aan de slag kan. De workshop wordt gegeven door een vakspecialist.
Altijd al meer willen weten over Data Vault, R, Shiny, Hadoop of MongoDB? Schrijf je dan nu in!

 

PROGRAMMA 2016

 datavault-mini

JANUARI : DATA VAULT

Data Vault is een datamodelleringsmethode die is bedacht door Dan Linstedt en speciaal bedoeld voor het opslaan van gegevens uit verschillende bronnen, met verschillende definities en betrouwbaarheid. Dit alles op een flexibele wijze die agile werken mogelijk maakt.

Wat gaan we doen?
– Kort de theorie en daarna spelen met een mooie case.

Aan het einde van de workshop zal je zelf deze onderwerpen in een model hebben verwerkt.
Kennis van de data vault basis is een vereiste.

Inschrijven? Mail Remco of SImone

R

FEBRUARI: R

R is een softwarepakket en programmeertaal ontwikkeld voor statistiek en data-analysedoeleinden. Het programma is ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman (vandaar de naam R) aan de universiteit van Auckland (Nieuw-Zeeland) en wordt nu bijgehouden door het R core team. R kan gezien worden als een implementatie van de programmeertaal S.

In vergelijking met andere wiskunde/statistiek-softwarepakketten is programmeren in R sterk object georiënteerd. Hierdoor kan R eenvoudig uitgebreid worden via packages, door gebruikers aangebrachte bibliotheken met specifieke functies.

Inschrijven? Mail Remco of Simone 

Shiny R

 MAART: SHINY

Shiny is een programmeertaal die gebruikt kan worden om de resultaten die uit R komen op een mooie manier op een website te plaatsen. Deze workshop is hiermee een vervolg op de workshop R. Kennis van R is een vereiste.

Waar R uitblinkt in het uitvoeren van analyses en statistiek zorg je met Shiny  dat de resultaten uit R aan een groot publiek op een begrijpelijke manier getoond worden.

Inschrijven? Mail Remco of Simone

hadoop

 APRIL: HADOOP

Hadoop is een gratis, Java-based programma framework dat  de processen van grote data sets in een gedistribueerde computer omgeving ondersteunt.

Hadoop staat niet op zichzelf. In deze workshop zullen we het framework uitpluizen en van veel onderdelen de sterke en minder sterke kanten benoemen. Aan het eind van de avond weet je welke Hadoop variant voor jou het beste werkt en hóe deze werkt.

Inschrijven? Mail Remco of Simone

logo mongo db

 MEI: MONGODB

MongoDB is een opensource document-georiënteerde database en is geschreven in C++. Er is geen schema, de documenten worden in de vorm van BSON (binair JSON) opgeslagen en de structuur van deze documenten is flexibel.
De database kan gemakkelijk gedistribueerd worden, de data wordt dan over meerdere computers verspreid om gedistribueerde gegevensverwerking mogelijk te maken.

MongoDB is geen relationeel databasemanagementsysteem, er is geen ondersteuning voor joins en voldoet ook niet aan de ACID-regels want de ondersteuning voor transacties is beperkt.
MongoDB wordt gerekend tot de zogenaamde NoSQL-databases.

Inschrijven? Mail Remco of Simone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De workshops worden in samenwerking met BI-Podium georganiseerd.
4_sm_bipodium

 

 

 

Mis je een geweldig mooi programma, waar je ook graag een keer mee wilt spelen? Laat het ons weten en mail naar Remco of Simone

Data

De precieze data worden nog vastgesteld, maar elke maand zal er een workshop gehouden worden.

28 januari 2016: Datavault facilitator Kasper de Graaf
18 Februari 2016: R facilitator Vincent Warmerdam
31 Maart 2016: Shiny facilitator Vincent Warmerdam
28 April 2016: Hadoop facilitator Gerrit Slot
26 Mei 2016: MongoDB

Tijden

We beginnen om half vier en eindigen tussen 21.00 – 22.00 uur. Al naar gelang er nog energie en enthousiasme is.
We onderbreken het programma met een pizza of andersoortige warme maaltijd.

Locatie

Kantoor BI-Podium
Oude Gracht aan de Werf 62
Utrecht

Prijs

Elke workshop kost los 400 euro. Bij early bird inschrijving (tot een maand voor aanvangsdatum van de workshop) 300 euro.

Staffel korting

Schrijf je je in 1 keer in voor vijf workshops ontvang je 200 euro korting (ook op de early bird prijs)
Bij inschrijving voor 4 tegelijk: ontvang je 150 euro korting
Bij inschrijving voor 3 tegelijk: ontvang je 100 euro korting
Bij inschrijving voor 2 tegelijk: ontvang je 50 euro korting
Mocht je gebruik willen maken van deze staffel: meldt dan bij Opmerkingen  op het registratieformulier welke workshops je wilt volgen.

De prijzen zijn allemaal excl. BTW, inclusief koffie/thee/frisdrank en diner.

 

July 2020

@BI_Academy

What do you know about #DataVault? Want to know more? Register for our next #CDVDM course to learn about #EDW,… https://t.co/0gLYy7oMgh